Bel gratis: 088 888 2323

Selecteer een pagina

HUIS VERKOPEN

Verhuis je naar een andere koopwoning, dan heeft dat gevolgen voor je hypotheek. Veel hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid om je hypotheek mee te nemen.

Dat is vooral aantrekkelijk als je voor langere tijd een laag rentepercentage hebt afgesproken of vanwege de hypotheekvorm, zoals een (bank)spaarhypotheek.

Wil je weten of je de hypotheek ook mee kunt nemen?

Direct online een afspraak maken

Maak online een afspraak met een van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. Je kiest zelf waar, wanneer en waarom je wilt afspreken.

Nieuwe hypotheekaanvraag

De geldverstrekker zal het meeverhuizen van de hypotheek behandelen als een nieuwe hypotheekaanvraag. Aan de hand van onder meer je huidige inkomen en de marktwaarde van je nieuwe woning wordt beoordeeld of je in aanmerking komt voor de hypotheek.

Boetevrij aflossen?

Bij verkoop van je huidige woning kunt je de hypotheek meestal boetevrij aflossen. Dat kan anders zijn bij een hypotheek met uitgeklede voorwaarden, zoals een budgethypotheek of voordeelhypotheek. Bij dergelijke hypotheken ben je vaak wel boeterente verschuldigd.

Aanvullende hypotheek

Kies je ervoor om je hypotheek mee te nemen naar een volgende woning en heb je een hogere hypotheek nodig? Dan moet je de aanvullende lening ook afsluiten bij je huidige geldverstrekker. Een andere aanbieder zal dit ontbrekende deel niet willen financieren.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om bij verhuizing een nieuwe hypotheek tegen de actuele rente te sluiten bij een geldverstrekker van je keuze. We helpen je hier graag mee.

Direct online een afspraak maken

Maak online een afspraak met een van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. Je kiest zelf waar, wanneer en waarom je wilt afspreken.

Neem contact met mij op voor een afspraak

Betreft

2 + 14 =

Pin It on Pinterest

Share This